Tornem a omplir la Plaça de les Tereses, escenari de les reivindicacions #dretalLleure

L'Esplai Enlleura't torna a sortir al carrer amb tots els seus monitor/es e infants per reivindicar el #dretalLleure en motiu del Dia Universal Drets Infants (DUDI) que es celebra avui dilluns 20 de novembre. L'acte es va realitzar dissabte passat a la Plaça de les Tereses de Mataró i va contar amb una gran influència de públic. Durant la tarda es van realitzar tallers relacionats amb el dret a jugar, la igualtat de gènere, la violència zero i l'educació per la pau. El principal objectiu era donar a conèixer a tots els infants quin son els seus drets, tal com es van aprovar en la convenció del dia 20 de novembre del 1989, ara fa més de 25 anys.

Tots els infants van poder gaudir de jocs gegants, taller de coloms de la pau, jocs de taula, pintacares, ruleta dels drets dels infants, una activitat de futbol sala (amb la col·laboració del Club Futbol Sala Ciutat de Mataró), un inflable i la creació d’un gran cor dibuixat per Sergio Bermúdez (Ros) on els infants podien enganxar el seu cor amb desitjos per a tots aquets infants d’altres països que encara no poden gaudir dels mateixos drets.

 A l’acte també es va contar amb la seva part més solidària amb la presència de mares i pares de l’Escola Torre Llauder que van muntar una paradeta de venta per recollir diners per les colònies de 6è de l’escola i un punt de venda de clauers fets per l’Enlleura’t amb el seu logo i el logo de encoratjat de la Federació Catalana de l’Esplai.

Durant la tarda vam poder veure infants d’altres esplais de Mataró, com l’Esplai Pampayuga de Cirera, l’esplai Rabadá, l’Erol o l’Arrels. Que van omplir la plaça amb tots els seus infants gaudint d’un dia molt important per les entitats de lleure, com es el DIA UNIVERSAL DELS DRETS DELS INFANTS. També van poder veure a molts infants del nostre esplai i de les escoles on realitzem serveis d’extraescolars: Llàntia, Josep Montserrat i Torre Llauder. Recordem que en aquestes escoles, hem estat treballant el DUDI durant tota la setmana passada en les activitats extraescolars i menjadors escolars, realitzant activitats, explicacions i sobretot una fotografia  amb forma de cor com acció simbòlica per penjar en les xarxes socials per reivindicar els seus drets.

Per finalitzar l’acte, tres joves de l’Escola Torre Llauder van llegir un manifest realitzat per membres de l’Enlleura’t i a la Federació Catalana de l’Esplai reclamant entre altres coses:

  • Que els partits polítics i els Ajuntaments ens ajudin a aconseguir que cap infant i jove no es quedi sense activitat de lleure
  • Que es reconegui la importància de les entitats i els espais educatius de lleure i dels seus professionals.
  • Que les activitats de lleure siguin de qualitat: educatives, creatives, divertides, participatives, etc.
  • Que tothom (lleure, escola, ciutat, mitjans de comunicació…), assumeixi el compromís d’educar-nos en els valors de l’amistat, la comprensió, la pau, el respecte, la cura, la igualtat entre sexes… i que puguem escollir amb llibertat el que desitgem ser per ser  persones felices.

Com a entitat, estem molt satisfets de l'acte que vam realitzar i que cada any arribi a tots els infants de la nostra ciutat per reconèixer la gran labor que es realitza a les entitats de lleure de Mataró. Es per això, que també hem de dir que estem decebuts per no rebre la visita de cap autoritat de l'Ajuntament de Mataró. Donar les gràcies a totes les entitats de lleure que van participar i a totes les famílies que es van apropar al centre a acompanyar-nos una vegada més. Moltes gràcies!!!